We zijn van vele markten thuis

EEN AANTAL VAN ONZE EXPERTISEGEBIEDEN:

Fysiotherapie De Pasch

REVALIDATIE

U heeft een ziekenhuisopname achter de rug en bent gelukkig weer thuis. Uw behandelend arts, een orthopeed, chirurg, longspecialist, cardioloog, neuroloog of revalidatiearts, heeft u doorverwezen voor fysiotherapie. Goed nieuws! U bent op het juiste adres. Heeft u een nieuwe heup, een nieuwe knie of een nieuwe kruisband? Bent u aan het herstellen van een herseninfarct (CVA)? Bent u gediagnosticeerd met een hernia, MS of Parkinson?

In alle gevallen gaan we graag met u aan de slag. Natuurlijk staan we allereerst uitgebreid stil bij wat u achter de rug heeft. We stellen vervolgens een oefenprogramma op wat geheel is afgestemd op uw aandoening. Daarbij houden we rekening met de mate waarin u klachten heeft, uw leeftijd en uw conditie. De uiteindelijke doelstelling is om u weer zoveel als mogelijk te laten bewegen zoals het was voordat u werd geopereerd of klachten kreeg.

SPIER- EN GEWRICHTSKLACHTEN

Het zijn veelgehoorde klachten en iedereen heeft er van tijd tot tijd wel eens last van. De oorzaak: vaak een overbelasting van spieren en gewrichten waarbij er structureel sprake is van te veel spanning. Nekklachten, schouderklachten, rugklachten en dan met name klachten met betrekking tot de onderrug zijn het gevolg. Een verwijzing voor fysiotherapie van huisarts of specialist is (gelukkig) niet meer noodzakelijk, waardoor we snel met u aan de slag kunnen.

Wij zullen regelmatig kiezen voor een behandeling die wordt ondersteund met fysiotraining. In voorkomende gevallen wordt er een combinatie van oefentherapie en massage aangeboden. Onze ervaring is dat de genoemde ‘ongemakken’ meestal van tijdelijke aard zijn. Dat heeft als grote voordeel dat we relatief snel kunnen starten met een behandeling en belangrijker nog, u bent binnen de kortste keren weer ‘de oude’.

NEUROLOGISCHE KLACHTEN

Heeft u een aandoening aan het zenuwstelsel zoals een hernia, MS of de ziekte van Parkinson? Of bent u herstellende van een hersenbloeding of herseninfarct? Wat het ook is, het zorgt er voor dat u klachten heeft. Klachten die veelal gepaard gaan met een evenwichts- en balansstoornis. U heeft moeite met blijven staan, spieren worden stijf en bewegingen worden trager. Wellicht loopt u met ondersteuning van een rollator.

In al deze gevallen zijn we u graag van dienst en starten we samen met u een behandeltraject om deze klachten te minimaliseren, en liefst -indien mogelijk- te elimineren. Met een uitgekiend en persoonlijk plan zijn we al meer dan twintig jaar in staat om de kwaliteit van bewegen van onze patiënten te verbeteren. De behandeling zal in de regel bestaan uit oefentherapie in combinatie met balanstraining en looptraining.

ORTHOPEDISCHE KLACHTEN EN SPORTBLESSURES

Bent u een amateursporter? Sport u op recreatief niveau of neigt het meer naar topsport? Op welk niveau u ook bezig bent, in alle gevallen kunnen er zich acute klachten voordoen waar we u graag van af helpen. U bent door uw enkel gegaan of er is sprake van een spierscheuring; zomaar wat voorbeelden. Ook minder acute problemen, zoals een overbelasting van spieren en gewrichten, kunnen leiden tot klachten en sportblessures.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor zaken als ‘medical taping’ en balanstraining. We zijn gespecialiseerd in sportgerelateerde oefentherapie. Daarbij is de intensiteit van de fysiotherapie volledig afgestemd op de sporter en zijn of haar niveau. Een belangrijk onderdeel van onze therapie is preventie. U kunt er daarom op rekenen dat we u ook zullen helpen met het voorkómen van blessures.

LONGKLACHTEN/COPD

U heeft longklachten en in veel gevallen is er COPD geconstateerd. De kans is dan groot dat u bij ons aanklopt met een verwijzing voor fysiotherapie van de longarts. Het kan ook zo zijn dat u toe bent aan een volgende fase na de longrevalidatiegroep in het ziekenhuis. Uw longklachten kunnen variëren van mild tot ernstig en uw longen zijn snel geïrriteerd. In alle gevallen kunt u rekenen op een fikse portie ervaring en gaan we graag met u aan de slag.

Hoe? Nou, sowieso heel rustig. We beseffen ons maar al te goed dat het u aan iets essentieels ontbreekt en dat is lucht. Op basis van een gedegen plan gaan we aan de slag met oefentherapie. U krijgt loop- en fietstraining en we starten met een gedoseerde krachttraining. Alles gericht op het verbeteren van uw conditie.

LOOPTRAINING

Heeft u een verstoord looppatroon (zoals wij dat zeggen)? Heeft u last van een evenwichtsstoornis, problemen met het behouden van de juiste balans en een verminderde conditie? Het kan ook zo zijn dat u last heeft van etalagebenen (claudicatio), waarbij vaatklachten er voor zorgen dat u een slechte circulatie heeft. Wat het ook is, u heeft er last van, wilt er het liefste helemaal van af en wij zijn er om u te helpen.

Het klinkt als een open deur, maar waar wij al onze aandacht op zullen vestigen is lopen. Dat is immers hetgeen u beperkt in uw mobiliteit. Uiteraard begeleiden we u met trainingen op de loopband. In goed overleg stellen we een loopprogramma op zodat u niet alleen bij ons, maar ook thuis kunt oefenen. Stap voor stap wordt uw actieradius verhoogd en zorgen we er voor dat uw bewegingsangst verdwijnt. Zo bent u snel weer ‘op de been’.

CONDITIETRAINING

Als uw uithoudingsvermogen niet meer is wat het ooit was of u bent van mening dat het beter kan dan zit u bij De Pasch goed. Onze conditietraining richt zich op jong en oud. Jongeren helpen we om hun conditie nog verder op peil te brengen. Senioren helpen we met name, omdat zij een terugval in conditie ervaren als gevolg van een aandoening of gewoonweg, omdat de jaren gaan tellen. Ook de ‘bankzitters’ helpen we graag weer op weg!

De insteek bij het verbeteren van conditie is cardiotraining. Daarbij gaan we niet over een nacht ijs. We kijken zorgvuldig naar het startniveau en passen de training daar op aan. Alles met de juiste opbouw en intensiteit en een sterke focus op meer conditie. Insteek bij senioren is daarbij dat er een verbetering is van het uithoudingsvermogen en dat er sprake is van een acceptabel ADL-niveau (Activiteiten Dagelijks Leven). Kortom, het moet weer leuk worden!

BALANSTRAINING

Ouderen met evenwichtsklachten hebben het zwaar is onze ervaring. Het verminderde evenwichtsgevoel is al niet fijn, maar er komen nog diverse klachten bij. De reactiesnelheid neemt af en ook ervaart men een verminderde spierkracht. Met name senioren krijgen daardoor te maken met bewegingsangst en angst om te vallen. Ook na een operatie van knieën en/of enkels kan er tijdelijk sprake zijn van een lichamelijke onbalans.

Het spreekt voor zich dat we bij dergelijke klachten een sterke focus hebben op alle mogelijke oefeningen op het gebied van balans en evenwicht. Daartoe beschikken wij over tal van hulpmiddelen. Denk hierbij aan een oefentol, waar wij, al naar gelang de balans vordert, het steunvlak verkleinen. Met ons valpreventieprogramma streven we er naar dat de angst om te vallen verminderd en dat men zich weer vrijelijk durft te bewegen.

DE PASCH

ZORGT VOOR BEWEGING

VRIJBLIJVEND CONTACT

OPENINGSTIJDEN

Bel eerst even om een afspraak te maken.

Dan weten we zeker dat u de aandacht krijgt die u verdient.

Maandag van 07.30 – 20.00 uur
Dinsdag van 07.30 – 19.00 uur
Woensdag van 07.30 – 20.00 uur
Donderdag van 07.30 – 15.00 uur
Vrijdag van 07.30 – 13.00 uur
Zaterdag van 08.00 – 11.00 uur
Zon- en feestdagen gesloten

ADRES

De Maatschap voor Fysiotherapie & Fysiotraining De Pasch (want zo heten we officieel) is gevestigd in hartje Apeldoorn direct aan het Oranjepark.

We hebben een eigen parkeergelegenheid, maar we zullen u uiteraard stimuleren om lopend of met de fiets te komen.

Van der Houven van Oordtlaan 12
7316 AH Apeldoorn

Telefoon: 055- 579 0336
E-mail: info@depasch.nl